تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

درب های ملامینه و درب های اچ دی اف

گروه صنعتی سورین وود تولید کننده انواع درب ضد سرقت استاندارد  و همچنین تولید کننده درب اتاقی مدرن و درب مینیمال با کیفیت عالی و کمترین قیمت ممکن برای شما عزیزان تهیه می نماید.

همچنین اندازه گیری و بازدید و نصب توسط تیم محبوب با طراحی حرفه ای توسط مهندسین و همکاران مجموعه  با کمترین قیمت انجام می شود.

خرید مستقیم واتسپ  و اینستاگرام برای اطلاعات بیشتر روی لینک گروه سورین وود کلیک کنید.

 

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

HDF چیست ؟ درب hdf چه ویژگی هایی دارد ؟

اچ دی اف چیست ؟ HDF مخفف High-Dendity Fiberboard و به معنی تخته فیبر با چگالی بالا می باشد. چگالی این نوع فیبر از 750 تا 930 کیلوگرم بر مترمربع است. HDF حاصل از ترکیب خرده های چوب و پیش آغشته ها (Preperg) می باشد که توسط پرس گرم یکپارچه شده اند. پیش آغشته مواد نیمه آماده ای می باشد که در فرایند تولید فرآورده های کامپوزیتی مورد استفاده قرار می گیرد. HDF در کف سازی، ساخت درب و مبلمان به کار می رود.

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

ساختار و ویژگی های درب HDF

درب های hdf با توجه به ویژگی هایی که دارند، امروزه مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند. هسته این درب از جنس تخته چوب می باشد که دو طرف آن ورق های HDF پرس می شود. ضخامت ورق های hdf حدود 3 و یا 6 میلیمتر می باشد. ورق اچ دی اف یا به شکل مسطح بوده و یا قالب گیری شده هستند. لازم به ذکر است قیمت ورق اچ دی اف مسطح گران تر می باشد.

امکان بهره گیری از درب اچ دی اف به صورت خام نیز وجود دارد. در این حالت درب HDF باید رنگ شود؛ می توان از انواع رنگ های مات، نیمه مات و براق برای این درب ها استفاده کرد. از انجایی که این درب ها اقتصادی هستند، بهتر است از رنگ های رده ارزان قیمت بهره برد شود. نکته قابل توجه در خصوص این دربها، ضرورت استفاده از چهارچوب فرانسوی است. لبه این دربها بصورت قاب لبه یا همان قابلمه طراحی می گردد.

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

درب HDF با روکش PVC

درب hdf با روکش PVC از جمله درب های دارای ساختار مشابه هستند. در این حالت ورق PVC بر روی ورق HDF پرس می شود. در این صورت، مقاومت درب در برابر رطوبت افزایش می یابد.

از آنجایی که در منازل از درب های داخلی با طرح مشابه استفاده می شود؛ بهتر است درب های اتاقی ارزان قیمت از جنس HDF انتخاب شود و برای درب های سرویسی ارزان قیمت از درب HDF با روکش PVC بهره برد. در این صورت طراحی درب ها به یک شکل خواهد بود.

درب های اچ دی اف معمولاً دارای قاب هستند و در صورتی که ورق های آن از ضخامت کافی برخوردار باشند، به عنوان درب ورودی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در مواردی که روکش ضخامت 6 میلیمتر دارد، امکان استفاده از دستگاه CNC برای ایجاد طرح بر روی درب نیز وجود دارد. ذکر این نکته ضروری است که درب سرویس بهداشتی و درب اتاق hdf در بازار به راحتی قابل تهیه می باشد.

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

درب اچ دی اف

به طور کلی، انواع درب های ساختمانی به دو شکل درب های چوبی؛ و درب های روکش دار ساخته می شوند. (برای دریافت اطلاعات بیشتر کلیک کنید). درب HDF از درب های روکش دار محسوب می شود. برای ساخت این درب ها در ابتدا یک کلاف چوبی مستطیل شکل با ابعاد مشخص ساخته می شود و سپس روکش های HDF که از قبل توسط تولیدکنندگان این روکش ها آماده شده اند، در قسمت پشت و روی این کلاف چوبی پرس می شوند. رویه هایHDF متاسفانه در ایران تولید نمی شوند و عمدتاً از کشورهایی مانند چین، مالزی، ترکیه و رومانی به کشور وارد می شوند.

یکی از ویژگی های خوب درب HDF قابلیت رنگ پذیری ورق های اچ دی اف است. درب های HDF رنگ شده از زیبایی خاصی برخوردار هستند.

فضای خالی بین درب HDF روکشی نیز درست مانند درب ملامینه (HPL) را شبکه بندی های مقوایی شکل یا چوبی فشرده که بسیار شبیه لانه زنبور هستند و به آنها «هانی مکعب» گفته می شود پر می کنند تا به وسیله این شبکه بندی ها، مقاومت و استحکام درب اتاق در برابر ضربه و شکستگی را افزایش دهند. استفاده از این مقواهای فشرده در ساخت درب های اچ دی اف، موجب می شود این درب ها سبک باشند و به راحتی بتوان آنها را حمل کرد.

همچنین، برای اینکه درب ها در برابر سرما و گرما، و صدا عایق شوند نیز فضای خالی بین آنها را با یونولیت، یا پشم سنگ پر می کنند.

درب HDF با روکش طبیعی چوب

از روکش چوب طبیعی نیز برای دربهای HDF بهره گرفته می شود. البته پیشنهاد می گردد در صورتی که قصد پرداخت هزینه برای روکش های طبیعی از جمله بلوط، راش و ملچ را دارید، درب MDF را جایگزین نمایید. زیرا بر روی درب MDF می توان با دستگاه CNC طرح های متنوعی را ایجاد نمود. علاوه بر این، می توان از روکوب نیز برای چهارچوب فرانسوی بهره برد.

پیشنهاد میکنیم از جدیدترین مدل درب چوبی اتاق خواب که توسط شرکت روماک طراحی و اجرا شده اند را مشاهده نمایید.

آیا درب اچ دی اف ارزان قیمت است ؟

قیمت درب چوبی اچ دی اف به میزان ضخامت ورق و ساختار درب بستگی دارد و از 1.500.000 تومان تا 3.500.000 تومان می باشد. این تفاوت قیمت بستگی به روکش درب دارد. در حقیقت قیمت درب hdf با روکش pvc بیشتر می باشد.

همچنین رویه های متنوع درب HDF موجب شده تا هماهنگ با اکثر طراحی های دکوراسیون داخلی باشد. حال می خواهیم بدانیم برای خرید درب اچ دی اف ارزان قیمت به چه نکاتی توجه کنیم:

1)هنگام رنگ آمیزی در اچ دی اف به علت در دید نبودن، قسمت های زیرین رنگ نشده و به تدریج چوب زیر درب آب را به خود جذب می کند؛ بنابراین درهای HDF ضد آب نبوده و مناسب برای سرویس بهداشتی نمی باشند.

2)طرح های رایج برای درب های HDF دوقاب، سه قاب و چهار قاب می باشد، همچنین طرحهای آن برخلاف درب های پی وی سی دارای محدودیت هستند .

در hdf برای چه مکان هایی مناسب است؟

درب HDF عموماً به عنوان درب های داخلی ( اتاق خواب ) و سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. اما همانطور که ذکر شد؛ امکان بهره گیری از در HDF به عنوان درب ورودی نیز امکان پذیر می باشد. درب هایی که دارای شیارهای سی ان سی هستند، دارای ورق اچ دی اف با ضخامت بیش از 3 سانتیمتر هستند. بنابراین؛ در صورتی که خواستار درب زیباتری هستید، باید درب HDF سی ان سی را انتخاب نمایید.

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

درب اتاقی ملامینه چیست ؟

درب HPL ملامینه از جمله درب‌های روکشی می‌باشد که ورق رویه آن HDF است که بر روی آن یک ورق نازک از کاغذ کرافت پرس شده است. پس نام بهتر برای این نوع درب های روکشی ، HDF ملامینه یا به اختصار درب اتاقی ملامینه است. در این نوع درب‌ها ، معمولا کل درب از HPL ساخته نمی‌شود و فقط سطح روی درب ملامینه است. HPL دارای مقاومت رطوبتی و حرارتی است و اگر ملامینه بر روی ورق HDF با ضخامت 5 میلیمتر و فشردگی 920 قرار گیرد، در برابر ضربه نیز مقاومت بالایی خواهد داشت. درب ملامینه نسبت به درب HDF و درب MDF کم هزینه تر می باشد. زیرا درب ملامینه به علت داشتن روکش ملامینه دیگر نیازی به رنگ شدن ندارند و درنتیجه اضافه بهای رنگ شدن درب از این نوع درب‌ها کسر می گردد. به علت سرعت بالای تولید درب ملامینه در پروژه‌های انبوه سازی از درب اتاقی ملامینه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته این را نیز باید در نظر داشت که در مقابل مزیت کم هزینه‌تر بودن و سرعت بالای ساخت این نوع درب معایبی نیز دارد که نمی توان از آن چشم‌پوشی کرد.

آیا درب داخلی ملامینه کاملا ضد آب است؟

خیر ، درب HPL در حقیقت ورق HDF است که یک لایه ملامینه روی آن پرس شده است و با توجه به اینکه کلاف درب از چوب است و روی آن روکشی نیست ، در صورت نفوذ آب به چوب ، چوب آب را جذب کرده و به مرور زمان رطوبت از پشت ورق ملامینه به HDF زیرین می‌رسد. بنابراین حتما باید دور تا دور درب خصوصا زیر درب به خوبی با رنگ پوشش داده شود. البته برای اطمینان بیشتر، می توان قسمت زیرین درب ملامینه را با رزین ABS که در ساخت درب ضد آب ABS استفاده می شود یا رنگ های شافن پوشش داد.
برخی از تولید کنندگان درب های ملامینه دور تا دور درب ملامینه را با ورق های ضدآب ABS پوشش می دهند که باعث افزایش مقاومت درب ملامینه در برابر رطوبت خواهد شد ، اما به دلیل عدم همخوانی ورق ملامینه و ABS از نظر ظاهری ، نتیجه کار ، زیبایی لازم را نخواهد داشت. چنانچه از نظر مشتری ، ضدآب بودن درب ، اهمیت زیادی داشته باشد ، بهتر است از درب ABS استفاده شود. البته همانطور که ذکر شد ، با استفاده از رزین ABS تنها در قسمت زیرین درب HPL و رنگ کردن چوب قسمت کناری و بالای درب به مقاومت خوبی در برابر رطوبت دست پیدا خواهیم کرد و همین میزان کفایت می‌کند.
به جای ورق HDF از MDF نیز می‌توان استفاده کرد. از MDF سه میلیمتر با روکش کاغذی و ملامینه معمولا برای ساخت درب کمد دیواری استفاده می‌شود و MDFهای 8 و 16 میلیمتر روکش ملامینه در ساخت درب پارتیشن بندی اداری استفاده می‌شود. هر چند استفاده از این ورق برای ساخت درب اتاق و یا سرویس بهداشتی نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند ، اما به لحاظ هزینه و کیفیت جایگزین مناسب‌تری نیز وجود دارد که از آن جمله می‌توان به درب HPL اشاره کرد.
و اما بازهم به این موضوع  اشاره میکنیم که بهترین مصرف درب های ملامینه به عنوان درب داخلی ملایمنه و درب اتاقی است

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

درب ملامینه در کدام قسمت خانه مورد استفاده قرار میگیرد؟

از درب ملامینه برای درب اتاق‌ها ، درب سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شود. البته با توجه به مقاومت نسبتا خوب می توان به عنوان درب ورودی نیز از آن استفاده کرد، هرچند که برای درب ورودی ، اولویت با درب ضد سرقت است، همچنین به عنوان درب داخلی ملامنیه این نوع درب بیشتر به عنوان درب اتاقی استفاده میشود.پس یکی از بهترین گزینه برای درب اتاق منزل شما درب اتاقی ملامینه است،که هم هزینه کمتری برای شما رقم میزند و هم استحکام و زیبایی لازم را به همراه دارد.

لامینت تحت فشار بالا(hpl)

فرمیکا با اسم اختصاری HPL مخفف HIGH PRESSES LAMINATE می باشد. اچ پی ال   (HPL)   ورقه ای  است  مرکب از چندین لایه   ساخته  شده از  الیاف (هماننده کاغذ)  آغشته  به رزین های عمل کننده در گرمای سخت  که تحت تاثیر  حرارت و فشار 5 مگا  پاسکال به هم چسبیده  باشد. این نوع روکش متشکل از اوراق کاغذ کرافت آغشته به رزینهای فنولیک در لایه‌های میانی و تحتانی بوده و در لایه سطحی از کاغذ تزئینی آغشته به رزینهای آمینوپلاستیک مانند ملامین فرم آلدئید (MF) تحت فشار حدود ۲ g/m 5/1-4/1 تولید می‌شوند.
روکش ملامینه بر خلاف روکش pvc ، مات می باشد. دربهای  hpl یا همان درب اتاقی ملامینه به علت داشتن روکش ملامینه دیگر نیازی به رنگ شدن ندارند.
ملامینه یک نوع روکش است که هم روی mdf  و هم روی نیوپان قابل استفاده است.نیوپان از خرده چوب های پرس شده و mdfاز خمیر چوب پرس شده ساخته شدند.اگر بخواهیم از لحاظ کیفیت این دو را باهم مقایسه کنیم باید گفت  mdf  از درجه بالاتری از مقاومت برخوردار است.

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

تفاوت HPL با ورق PVC

تفاوت عمده صفحات HPL با این صفحات، وزن مخصوص (حدود 5/2 برابر) و به تبع آن فشردگی بالای HPL بوده که مقاومت مکانیکی، مقاومت در برابر خراش و کیفیت و دوام سوراخکاری را در این دو متریال غیر قابل مقایسه کرده است. از همین رو عمر مفید محصولات تولیدی از صفحات HPL ( به خصوص در محصولات با ابعاد بزرگتر مانند درها و پارتیشن های سرویس، دوش، رختکن و …) به مراتب طولانی تر بوده و هزینه ( سرمایه گذاری) اولیه بیشتر را کاملاً قابل توجیه می نماید.

روكشهاي درب اتاقی ملامينه پركاربردترين روكش فشرده چوبي و خصوصا MDF در بين تمام روكش‌هاي چوبي و مصنوعي است. ميز هاي ال سي دي نيز با اين روكش ساخته شده اند.  روکش های درب اتاقی ملامینه ملامینه از كاغذهلاي تزئيني (دكور) آغشته به چسب ملامين فرم آلدئيد (MF) كه خشك شده تشكيل و بصورت مستقيم بدون نياز به چسب زني مجدد روي تخته (MDF) چسبانده مي‌شود. دامنه بسيار وسيعي از روكش‌هاي تزئيني در اين روش قابل توليد است.
روکش ملامینه در ضخامت های ۳ الی ۴ میل میباشد. این رویه در برابر آب خش و حرارت مقاوم بوده و دارای رنگها (مات,براق,دو رنگ ضدخش) و طرحهای متفاوت میباشد.
روشهاي چسباندن روكشهاي ملامينه روي تخته به دو روش پرسهاي طبقه‌اي باستيل كوتاه 14 و روكش زني پيوسته 15 (روكش بصورت رول با پرس پيوسته )  است. بعلت مشكل بودن و تخصصي بودن پروسه روكش كاري ملامينه و نيز بعلت سرمايه‌گذاري بالا و مهمتر از آن ارزش افزوده بالاي آن معمولاً كارخانجات MDF جهان داراي خطوط روكش ملامينه بوده و انواع MDF ملامينه را نيز عرضه مي‌كنند. در اين روش تنوع MDF توليدي نيز بالا مي‌رود.
دارا بودن تمام امكانات تزئيني و نيز مقاومت مناسب روكش ملامينه در برابر رطوبت ،آب،‌حرارت ،‌سايش و … باعث شده از روکش ملامین در مصارف گوناگون مانند استفاده  در میزهای ال سی دی ،  مبلمان اداري منزل ، درها و بدنه كابينت ،‌لوازم اتاق خواب و تخت خواب ، مبلمان بچه ،‌لوازم دستشويي و حمام و همچنین در تولید درب اتاقی و درب اتاقی ملامینه ، درب داخلی ملامینه مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

ویژگی های صفحات HPL:

  • مقاومت در برابر آب: صفحات HPL در تماس مستقيم با آب و رطوبت کاملا مقاوم بوده از اينرو جنس ايده آل براي محيط های نمناک است.
  • سهولت شست و شو: به سبب عدم جذب آب لک نمی شود و در صورت شست و شو براحتی تميز می گردد. و مواد تميز کننده معمولی بر آن بی تاثير است.
  • استحکام: ترکيب مقاومت خمشی و قابليت ارتجاعی در ساخت صفحات HPL مايه مقاومت مطلوب آن در مقابل ضربه و … گرديده است.
  • بهداشتی بودن : پايه فنوليک و درجه حرارت بالا و فشار زياد در ساخت صفحات HPL سبب مقاومت آن در مقابل اغلب مواد شيميايی و آتش گرديده و محيط نامناسبی برای رشد باکتری ها محسوب می شوند.
  • خراش ناپذيری: لايه نهايی سخت روی صفحات HPL مقاومت خوبی در مقابل خراشيدگی از خود نشان می دهد.
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف
تفاوت و شباهت درب ملامینه و درب اچ دی اف

ویژگی های درب HDF 

یکی از درب داخلی که طرفداران خاص خود را دارد، درب های HDF است. HDF به معنای High density fiberboard است. این درب داخلی یک تخته فیبر بوده که با حرارت بالا ساخته شده است. از نظر رنگ بندی این درب، می توان به دو شکل عمل کرد.

این که رنگ طبیعی و خام خود HDF زیبایی خاص خود را دارد. اما اگر کسی بخواهد از یک رنگ دیگر دلخواه استفاده کند، می توان اقدام نماید. بعضی از افراد دوست دارند که درب داخلی اچ دی اف شان، با روکش PVC باشد که چنین کاری امکان پذیر است. خود روکش های PVC به گونه ای طراحی شدند که می توانید از بین آنها هر رنگی که دوست دارید را انتخاب کنید. تنوع رنگ در این درب داخلی بسیار زیاد بوده و حتی تا 300 رنگ می رسد.

بیشترین رنگ هایی که طرفداران خاص خود را دارد، رنگ های فندقی، سفید، صدفی، ونگه، قهوه ای، طوسی، شکلاتی، طوسی روشن و تیره است. از نظر هزینه درب های HDF از نوع PVC مقرون به صرفه هستند.  همچنین این درب داخلی جزء پرفروش ترین درب هایی بوده که از استحکام بالایی برخوردار است و هزینه پایینی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس و مشاوره با ما
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟